Hemgjord magnesiumdeo och cerat

Jag har inte glömt bort bloggen men först var det sjukt mycket i skolan och sen blev jag sjukt sjuk. Jag är fortfarande inte återställd men idag är första dagen jag klarar en längre stund vid datorn utan att mina ögon fräter bort (ögoninflammation). Jag har ändå fotat och skrivit en del så behold, det kommer snart en drös uppdateringar och nya recept. Tills dess får ni en inte ätbar godbit men ändå ett tips från låg-histamin-köket…

Magnesium deodorant and homemade chab stick

Vi reagerar vanligtvis inte på vardagskemi men att tänka till när det gäller hygienprodukter och sånt kommer lite per automatik när man är mån om vad man stoppar i sig. Här snodde jag och mommo ihop en sats med deo (magnesiumspray med doftolja i roll-on-flaska) och cerat av bivax, kokosfett och honung. Magnesium tas upp av huden och att göra eget magnesiumspray av magneisumflingor är bra mycket billigare än att köpa ett färdigt, likvärdigt spray.

Deo: 1 del magnesiumflingor + 1 del destillerat vatten + doft. Vi testade att droppa i citronsaft men om man vill ha doft måste man ta till något intensivare som eterisk olja.
Cerat: smält 1 del bivax, 1 del kokosfet och 1/2 del honung och fyll i hylsor. Låt svalna (och därmed stelna).

Jag beställde roll-onsen och cerathylsorna från hemgjord.se. Toppensnabb leverans. Har du mer tid/tålamod hittar du såna här förpackningar på eBay för en minimal peng.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply