Ännu ett mjukt bröd i låghistaminköket

Nu har jag gjort ett tredje alternativ av vårt nya bröd. Först gjorde jag den glutenfria limpan med kokosmjöl, sen gjorde jag mina pysslade glutenfria minibaguetter med rismjöl och nu är det dags för alternativet med havremjöl. Jag gjorde några små förändringar gällande andra ingredienser också men inget stort, som ni ser om ni jämför.

Gluten free and yeast free bread

10 ägg
0,5 dl olivolja
1 dl havremjöl (mixade glutenfria havregryn)
1 dl potatismjöl
0,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Som med limpan, sätt ugnen på 175 grader.
Kör alla ingredienser i en matberedare.
Häll i en smörad/oljad brödform eller i såna former* som jag använde och låt stå i ca 10 minuter.
Sätt sedan in i ugnen och grädda den i ca 45 minuter.

Detta var helt klart kidsens favorit av de tre eftersom det blev lite grövre och mindre “äggigt”. Lillebror hälsar att rostat är det riktigt, riktigt bra!

* Glutenfria bröd utan jäst blir i regel inte så höga, därför använder jag mer och mer såna här former än brödformer.

Nu är det dock slut på brödrecept på ett tag, nu har jag lite andra planer för kommande inlägg.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply