Frallor utan mjöl

Jag hade tänkt göra ett gäng med kesofrallor men jag fick uppenbarligen hjärnsläpp på Ica för jag köpte mjukost istället. Enligt Google var det dock inget problem, i ett LCHF-kök hittade jag något som heter Oopsies. Oopsies är frallor helt utan mjöl och smeten kan även användas som tårtbotten och en massa annat.

image

Basreceptet för 6 frallor består av
3 ägg, skilda gulor och vitor
100 g mjukost
en nypa salt

Tillval som jag använde
1/2 msk fiberhusk
en nypa hjorthornsalt

Jag gjorde två satser (om ni undrar varför det finns så många frallor på bilden).

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna med saltet hårt. De ska inte rinna ur bunken när du vänder den upp och ner.
Blanda osten och äggulorna (och evtl. tillval) i en annan skål.
Rör försiktigt ner ägguleblandningen i vitorna.
Klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 30 minuter.

När ni vispar äggvitan: rå äggvita är en stark histaminliberator, slicka inte på någon slev eller så. Tillagade ägg tåls vanligtvis bra, även rå äggula brukar funka men var försiktiga när ni hanterar rå äggvita.

Frallorna smakar lite “äggigt” men det är ju kanske inte så konstigt, med tanke på ingredienserna. Vi gjorde hamburgare (med zucchini i brist på gurka och med lingonsylt) och det blev jättebra. Det tyckte t.o.m. Storasyster, det ni!

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply