Glutenfria mackor med mozzarella

85

Jag jobbar på att skapa det perfekta, glutenfria brödet. Jag klarar mig utan men ffa dottern älskar sina mackor. Idag står det 1:1. Tidigare idag gjorde jag en helt oätlig fralla men dessa blev fantastiskt goda. Inte frukostfrallor direkt, de passar mer till något “matigare”. De ska dessutom helst ätas direkt och det är inget jag håller på med på morgonen.

1 1/4 dl tapiokamjöl*
125 g mozzarellaost, tärnad
en nypa hjorthornssalt
en nypa salt
30 g fett (jag tog kokosfett, den utan smak, du kan ta smör om du vill/tål)
1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser i en mixer.

Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter. Vänd sen och grädda i ytterligare 3-5 minuter. (De flyter ut så klicka inte för nära.)

Servera genast.

Du kan göra degen upp till en dag tidigare och förvara den i kylskåpet.

Jag tror att de även skulle funka perfekt som botten till minipizzor… Då kan man slänga i lite oregano i degen…

* Tapiokamjöl sägs vara väldigt likt potatismjöl. Om du byter ut det vill jag gärna veta hur det fungerade.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply