Körsbärssmoothie

Lillebror älskar körsbär, det blir dock väldigt sällan att vi äter dem eftersom vi måste åka in till storstaden för att köpa frysta. Nu hade de fått in färska på vår lokala Ica så vi plockade en liten påse. Utan att titta på priset. Vilket skulle komma att stå mig dyrt. Sanna mina ord. 199 kr/kg. Men Lillebror var salig. Och Storasyster fick i uppdrag att påminna mig om frysta körsbär nästa gång vi skulle in till Ica Maxi. Det funkade och nu har vi fem paket i frysen.

Cherry smoothie

3 koppar
1 banan (åt det omogna, gröna hållet)
100 g frysta körsbär
3 dl yoghurt, naturell*
2 dl mjölk
2 msk honung

Mixa allt i en blender (eller matberedare). Om du tycker att den blir för tjock kan du spä ut den med mjölk eller vatten.

Detta snodde jag ihop när vi kom hem idag. Efter skola och förskola var vi en sväng på sjukhuset och hälsade på gammelmormor och sen åkte vi och köpte en gräsklippare som jag hittat på Blocket. Vi har flyttat till ett område där alla tydligen klipper gräset regelbundet så jag får nog anpassa mig. Det kräver en gräsklippare som jag kan starta, jag är för klen för att dra igång den jag har stående här…

Men, för att återgå till smoothien. Den blev lite för syrlig för Storasysters del (hon är inte lika förtjust i körsbär som Lillebror så det var ingen överraskning direkt, även om jag inte tyckte att körsbärssmaken var såhå intensiv) men det gjorde inget för herren i huset satte gärna i sig hennes kopp också. Jag själv tyckte den var fräsch och god. Den som tål kan tillsätta lite vaniljpulver, det tror jag blir en god kombination.

* Yoghurt är lite gränsvärdigt vad gäller histaminintolerans. Naturell yoghurt tåls i regel “i normal mängd” men just vad som är normalt är ju väldigt individuellt. Vi har inga problem med vanliga, neutrala mjölkprodukter men om du vet med dig att yoghurt är tveksamt så byt ut den mot vanlig mjölk eller mjölk av det slag du tål. Då blir drinken inte lika tjock men det spelar kanske inte någon jätteroll.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply