Mys i höstrusket, varm choklad – med vit choklad

Många med histaminintolerans tål inte kakao och choklad, Lillebror är inget undantag. Tänk er en 2,5-åring som väljer bort chokladbollar, drickchoklad och choklad till förmån för blåbär och gul paprika – DÅ visste vi att något inte står rätt till. 😀 Hursom, vit choklad fungerar vanligtvis bättre. Det är fortfarande gränsvärdigt (tåls då och då i vanlig mängd) men som lite lördagsmys eller om man vill festa till det en regnig söndag framför en film, då går det bra. Tänk bara på att köpa vit choklad utan sojalecitin. Det är inte lätt att hitta, så vitt jag vet inget man hittar på Ica direkt, men det finns i vissa nätbutiker.

Här ska ni få ett recept på något riktigt smaskigt (inget för den som räknar kalorier dock). Här använder jag vanliga mjölkprodukter, tål du inte dem så testa med kokosmjölk och mixa det tjocka i kokosmjölken som grädde.

Hot chocolate with white chocolate

2 dl mjölk
1 msk, rågad, riven vit choklad
1 dl vispgrädde

Vispa grädden.
Riv chokladen.
Värm mjölken under omrörning så att den inte bränns vid.
Häll mjölken i en kopp eller glas.
Rör i chokladen, rör tills den är smält.
Toppa med grädden och servera/drick.

Bjuder du någon som inte har HIT och en söt tand kan du slänga i några såna där minimarshmallows.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply