Rödbetsvatten

95

Rödbetan är en fantastisk rotfrukt. Den är antiinflammatorisk, har histaminsänkande egenskaper och en massa andra nyttiga fördelar.

Här har jag gjort rödbetsvatten, rödbetssaft.

1 rödbeta, skalad och skivad
1 burk med vatten

Lägg rödbetan i burken och fyll med vatten. Låt stå och dra i kylen över natt. Sila sen bort rödbetorna och häll vattnet i en tillbringare eller flaska och rör om. Det färdiga vattnet håller sig säkert ett, eller två dygn (längre om man inte har HIT).

Smaken blir inte alls intensiv (jag blandade 200 ml rödbetsvatten med 800 ml vatten), som smaksatt vatten liksom. Om jag hade haft lite mynta hade jag slängt i det också i burken, tror det hade gett det hela lite extra krydda. Men, men, det får bli nästa gång.

HÄR kan du läsa mer om rödbetan och varför den är så bra vid HIT.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply