Alternativa kokostoppar till kanelbullens dag

I morgon är det Kanelbullens dag men med kanel och histamin är det ju lite så och så. Är man dessutom på en glutenfri och jästfri kost blir det genast ännu knepigare. Jag har försökt att baka glutenfria-låg-histamin-bullar men det blir aldrig riktigt bra. Och de man kan köpa i frysdisken innehåller jäst och en massa andra tillsatser.

Men här hänger vi inte läpp, här tänker vi ju utanför boxen! Ok, vi kanske inte kan äta kanelbulle men nog kan vi ändå ansluta oss till den fikande skaran – med t.ex. dessa alternativa kokostoppar! Glutenfria, jästfria, mjölkfria och visserligen kanelfria men, men.

Coconut dade biscuits

Till 8 toppar tog jag
1 rågad dl kokosflingor (eftersom jag råkade tappa burken)
1 ägg
5 dadlar

Sätt ugnen på 200 grader.
Kärna ur dadlarna och mixa dem med ägget i en matberedare eller blender.
Rör i kokosflingorna.
Toppa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut och låt svalna ordentligt.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply