Ok, efter pizzapannkakan kommer nu ännu en alternativ pannkaka – ugnspannkaka med äpple. Till mitt försvar så är det så himla smidigt med pannkaka och det är utmärkt utflyktsmat. Inte för att det har blivit många utflykter hittills, med vädret som det har varit, men när sommaren kommer är jag redo med frysen full med pannkakor i portionsbitar!
Jag tog
2 äpplen, gröna så klart
4 ägg
2 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk av det slag du tål
en nypa salt
1 tsk kardemumma
fett att steka i, jag tog ghee (den karamelliga, nötiga smaken passar perfekt till äpple tycker jag)
ceylonkanel att pudra med
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält fettet i en ugnsform.
Skala och skär äpplena i tunna skivor.
Fördela skivorna i ugnsformen och fräs tills de har fått lite färg.
Gör pannkakssmeten: blanda mjöl, ägg, mjölk, bakpulver och kardemumma.
Häll smeten över äppelskivorna när de är redo och grädda tills pannkakan har fått fin färg. Hur lång tid det tar beror på hur stor din form är och hur tjock din ugnspannkaka är. Min här tog ca 30 minuter.
Ta ut och pudra med ceylonkanel (inte cassiakanel) och låt stå lite så att den “sätter sig” innan du serverar.
***