Bananglass (mjölkfri, äggfri, sojafri, glutenfri mjukglass)

Photo Collage Maker_IDqf1B

Alltså, mums! Att göra glass på bananer är ju inte nytt men det här med karamelliserade bananer var ju oslagbart gott!

4 bananer*
3 msk kokosfett
0,5 dl kokossocker
0,5 dl kokosmjölk (eller vatten eller annan mjölk)

Skiva 2 bananer och lägg dem i frysen.
Smält fettet i en stekpanna och fördela sockret i pannan.
Skiva de sista 2 bananerna och stek i sockerblandningen.
Lägg i en fryspåse/behållare och placera i frysen.
Frys bananerna över natt, iaf minst 8 timmar.
Ta ut och lägg dem i en matberedare. Mixa tills de har blivit smulor (beroende på matberedarens effekt tar det 3-5 minuter (håll koll på att den inte överhettar, du kanske måste pause)).
Fortsätt att mixa och tillsätt så mycket vätska att det hela får mjukglasskonsistens.
Servera direkt, toppa t.ex. med hackade pumpakärnor eller lite honung.

Detta är bästa basglassen! Släng i några frysta blåbär när du mixar och du har blåbärsglass, tål du kakao så mixa i 0,5 dl kakao, släng i russin,…

*Bananer: Tänk på att bananerna inte får vara mogna, definitivt inte övermogna. HIT-säkrast är de om de fortfarande är lite gröna.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply