Bananmuffins med twist

Ibland blir det inte riktigt som tänkt. Storasyster tar med sig frukost som hon äter i skolan, för att hon ska slippa gå upp så tidigt. Jag hade glömt fixa det så i morse fann jag mig i ottan med håret på ända trollandes i köket. Dagens frukost blev bananmuffins, äppelklyftor (quercetin) och drickyoghurt. Jag kan ju inte påstå att någon av dem var särskilt missnöjda över rykande, saftiga muffins till frukost.

Banana cupcakes, gluten free and milk free and soy free and nut free

10 muffins
4 ägg
2 små bananer (åt det gröna hållet, ni vet)
1 dl rismjöl
en nypa hjorthornssalt
en nypa salt
0,5 dl olivolja (kokosoljan var slut, funkar säkert med annan form av flytande fett också)
5 dadlar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva tio bananskivor, lägg resten av bananen och övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet.
Fyll lite smet i en form, lägg i en bananskiva och fyll i lite mer smet (formen ska fyllas till 2/3).
Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen.

Muffinsformarna heter förresten Sockerkaka och finns på IKEA. Jag kan varmt rekommendera hela den serien.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply