Ibland blir det inte riktigt som tänkt. Storasyster tar med sig frukost som hon äter i skolan, för att hon ska slippa gå upp så tidigt. Jag hade glömt fixa det så i morse fann jag mig i ottan med håret på ända trollandes i köket. Dagens frukost blev bananmuffins, äppelklyftor (quercetin) och drickyoghurt. Jag kan ju inte påstå att någon av dem var särskilt missnöjda över rykande, saftiga muffins till frukost.
10 muffins
4 ägg
2 små bananer (åt det gröna hållet, ni vet)
1 dl rismjöl
en nypa hjorthornssalt
en nypa salt
0,5 dl olivolja (kokosoljan var slut, funkar säkert med annan form av flytande fett också)
5 dadlar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva tio bananskivor, lägg resten av bananen och övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet.
Fyll lite smet i en form, lägg i en bananskiva och fyll i lite mer smet (formen ska fyllas till 2/3).
Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Muffinsformarna heter förresten Sockerkaka och finns på IKEA. Jag kan varmt rekommendera hela den serien.
***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂***