Bountykakor

Idag var tanken att se på säsongsavslutningen av Game of Thrones och detta speciella TV-moment krävde lite extra mys. Jag ger er… bountykakor! Jag gjorde dessa i två steg, vilket ofta är ett för mycket för mig men idag kände jag för att ta ut svängarna.

Photo_Collage_Maker_YM9x57[1]

Fyllningen

1 dl kokosolja + 1 dl kokosfett (det går säkert lika bra med t.ex. 2 dl kokosolja)
2,5 dl kokosflingor
3 msk honung
0,5 dl pumpakärnor

Mixa pumpakärnorna till smulor och fördela dem på 6 muffinsformar.
Smält oljan/fettet.
Mixa kokosflingorna, oljan och honungen i en matberedare (ju längre desto “smetigare”).
Fördela kokossmeten på muffinsformarna.
Låt stelna i kyl eller frys. Kokosolja stelnar vid låga temperaturer så det fungerar alldeles utmärkt i ett vanligt kylskåp. Jag lät mina stå i kylen en timme.

Chokladhöljet

1,5 dl kokosolja + 1,5 dl kokosfett (samma som ovan)
1,5 dl kakaopulver (h) (raw/ekologiskt, de flesta tål det bättre)
3 msk honung

Smält oljan/fettet och rör i kakaon och honungen.
Täck botten på större muffinsformar med chokladblandningen och låt stelna en stund.
Placera fyllningen i mitten av formen (var försiktig så du inte trycker den genom chokladen ner till botten).
Fyll sedan försiktigt formarna med resten av chokladen.
Låt stelna i kyl eller frys.

Du kan förvara dessa i kylen eller frysen och ta fram strax innan de ska ätas.

Jag var proppmätt efter en. Nästa gång kommer jag att göra dem mindre, som munsbitar. Det borde ju fungera med t.ex. knäckformar till fyllningen och mindre bullformar för chokladen.

Tips: byt ut pumpakärnorna mot t.ex. torkad frukt eller mandelsmör (om du tål) eller något helt annat. Eller inget.

Du kan även smälta choklad istället för att använda kakaopulver. Tänk då på att den ska vara på minst 80% och utan soja/sojalecitin.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply