Busenkelt godis med cornflakes

Även om det har varit lite tyst på julbaksfronten har vi så klart sysslat med sånt i år också. Vi har bl a gjort saffransskorpor, kolaklubbor och rischoklad. Och så dessa godbitar.

Dessa godingar blev en dundersuccé – sockerchock garanterad! Vi har naturligtvis ätit upp alla så i morgon får vi göra nya så vi har till julafton, när vi ska bjuda på gofika! Tur att de är busenkla att sno ihop, jag kan delegera hela alltet till Storasyster.

Vad gäller cornflakes så använder vi Änglamarks ekologiska cornflakes. Andra sorter innehåller ibland en hel del oväntade tillsatser som inte är att rekommendera vid histaminintolerans. Oväntade för mig iaf för jag hade ingen aning om att man överhuvudtaget KAN tillsätta så mycket till enkla flingor.

Christmas goodies with cornflakes

Till ca 25 st behövs:

200 g smör
1 dl ljus sirap
1 dl björksocker
100 g vit choklad
7 dl cornflakes

Koka upp alla ingredienser förutom flingorna. Låt puttra i några minuter, under omröring.
Ta kastrullen från spisen och rör ner flingorna.
Klicka ut blandningen i formar och låt stelna i kylen eller frysen.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply