Chokladpudding. Med vit choklad.

Idag var det dags för första deltävlingen i Melodifestivalen 2015 och som den mellofamilj vi är ville vi ha lite speciellt gottis till det. Råkost och dippsåser är en uppskattad standard men idag lyxade vi till det ytterligare: med chokladpudding. Som ni kanske minns är kakao och mörk choklad ofta ett problem vid histaminintolerans, vit choklad tåls vanligtvis rätt bra (men ta en utan sojalecitin, läs mer om choklad och histaminintolerans här).

Men tillbaka till puddingen, det är inte svårare att göra chokladpudding med vit choklad än med brun choklad. Inte alls. Ursprungstanken var att äta den med färska blåbär men de hade inga på Ica. Kidsen tog inte illa upp, tvärtom var t.o.m. Storasyster nöjd och hon är inte alltid lättflirtad, men för mig hade lite syrliga blåbär varit i-pricken på denna mycket söta efterrätt.

Chocolate pudding with white chocolate

Till oss tre tog jag
100 g vit choklad
2 dl grädde (utan karragenan)
2 äggulor

Vispa grädden fluffig.
Smält chokladen i vattenbad.
Rör i äggulorna i den smälta chokladen, rör/blanda ordentligt.
Vänd ner den smälta chokladen i grädden.
Ställ kallt (i kylskåp) i minst 1 timme, gärna 2 timmar.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply