Fruktsallad – det bättre fikaalternativet.

Idag fick vi fint fikabesök och då ville vi ta ut svängarna lite. Nu fick vi bl a besök av en person med liknande kostbehov som Lillebror och min spontana tanke var: fruktsallad!

Fruit salad

Dagens: honungsmelon, grönt äpple och vindruvor.

Det går att anpassa till respektives behov, det är fräscht och riktigt gott. Det går även att göra en fruktsallad med låghistaminfokus – grönt äpple är t ex en utmärkt källa för mastcellsstabiliserande quercetin. Ifall fikagästerna inte är “fruktomaner” som Lillebror – han älskar frukt så mycket att vi måste gömma den – kan man servera med glass. Vi har hittat en gräddglass från GB som inte innehåller karragenan (en av hans största bovar) men annars gör vi också även gärna egen glass på banan. Boosta ytterligare med färsk mynta för ytterligare en mastcellsstabiliserande flavonoid – luteolin och/eller hampafrön för extra näring.

Idag höll jag det enkelt (barn är inte alltid öppna för “konstigheter” som frön och hackade blad), det var ändå riktigt gott!

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply