Glutenfri pannkakspizza till middag

Våga vägra steka pannkakor. Det var ungefär vad jag tänkte när jag gjorde denna pannkakspizza. Middag på mindre än en kvart – win win. Att det sedan inte var den mest näringsrika middagen är en annan femma. 😉 Eftersom vi har en stående förrätt – kidsen äter alltid råkost medan jag lagar mat (de får varsin skål med gul paprika och morots- och gurkstavar) – går det ingen nöd på dem.

Gluten free Pancake pizza

4 ägg
3 dl mjölk av det slag du tål
2 dl rismjöl
en nypa salt
1 msk kanel (ceylon, inte cassia)

Blanda alla ingredienser till en slät smet och häll allt i en stekpanna.
Stek på medel temperatur.
Vänd med hjälp av en tallrik när kanterna börjar se färdiga ut.

Vi åt med äppelmos men det funkar så klart med bär. Eller kanske ett tärnat, mikrat päron och så lite kardemumma på det hela. Eller lite matigare med lingon och rårivna morötter.

Detta funkar som enkel kvällsmat eller mellis eller även till frukost om man vill. Något som slog mig var att det är ett himla smidigt sätt att fixa lite färdigmat till frysen. Frys in några bitar och ta fram när orken att laga mat tryter eller ta med som matsäck på en utflykt. Kan ju lätt ätas kall, med lite äppelmos som dipp till.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply