Glutenfri ugnspannkaka med äpple

Idag sov vi till kl 10:15! Det händer verkligen inte ofta vill jag lova. Tvärtom kom Storasyster fram till att det var ett nytt rekord. Därför blev våra måltider lite förskjutna och vi åt ugnspannkaka med äppelskivor till lunch/mellis.

Oven pancake with apple, cinnamon and ginger

4 ägg
3 dl rismjöl (eller majsmjöl)
1 dl potatismjöl (eller majsstärkelse)
6 dl mjölk av det slag du tål (eller vatten)
1,5 tsk bakpulver
2 äpplen, gröna
lite fett att smörja en form med (jag tog kokosolja)
2 tsk ingefära
2 tsk ceylonkanel (+ lite extra att pudra med)

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan resten.
Skala och skiva äpplena.
Häll smeten i en oljad/infettad form.
Fördela äppelskivorna.
Grädda i nedre delen av ugnen tills ugnspannkakan är genomstekt och har en fin färg. (Jag höll på med en massa annat under tiden och kollade aldrig hur länge den var inne.)
Ta ut och pudra med lite ceylonkanel och låt stå och svalna lite så att den samtidigt sätter sig.

Den blev riktigt saftig och god. Funkar även att frysa in och är utmärkt som mättande mellis med sig på en utflykt t ex.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply