Glutenfria plättar till middag

Jag hade lovat plättar till middag. Inte den mest näringsrika måltid men ibland måste man låta udda vara jämnt. Förutom att steka dem i plättlaggen försökte jag skoja till det genom att steka i pepparkaksformer. Det ville inte fungera i gjutjärnspannan men som tur är hade jag inte kasserat en av teflonstekpannorna. Det var uppskattat av kidsen och de önskade sig “pepparkaksplättar” till frukost också. Vi kom fram till bananplättar till frukost som kompromiss.

Glutenfree Swedish plättar - small pancakes

2 dl rismjöl
1 msk fiberhusk (eller 2 msk pofiber, om du inte tål psylliumfrö)
3 ägg
4 dl mjölk av det slag du tål
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
2 tsk kardemumma

Blanda ingredienserna och låt smeten stå och “tjocka till sig” i ca 15 min.
Stek i kokosfett. Om smeten är för tjock kan du späda den med lite vatten till önskad konsistens.
Servera med äppelmos och/eller mosade blåbär.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply