Glutenfria saffransskorpor

Jag får uppenbarligen inte nog av saffran! Jag hittade originalreceptet hos Leila tror jag. Det var inte glutenfritt och det innehöll sötmandel. Man måste inte ersätta sötmandel med hampafrön som jag gjorde, man kan lugnt skippa det momentet. Det blir ändå goa skorpor. Sjukt goa t.o.m.! Det blir ett (till) tillskott till julmenyn

Saffron biscuits with hemp seeds

För ca 30 stycken behöver du:
100 g smör av det slag du tål
0,5 g saffran
2 små eller 1 stort ägg
0,75 dl kokossocker (eller råsocker)
1,5 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
0,5 tsk hjorthornssalt (eller 1 tsk bakpulver)
valfritt: 0,5 dl hampafrön

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda i saffranen.
Vispa ihop ägget/äggen med smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmörblandningen.
Forma två smala längder på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut ur ugnen och sänk till 125 grader.
Skär längderna i 1 cm breda skivor.
Ställ in dem i ugnen igen i ca 8 minuter.
Ta ut och låt svalna helt under en kökshandduk eller liknande.

Vill du göra en mindre julig variant så skippar du saffranen. Du kan göra dem helt utan krydda, eller så gör du kardemummaskorpor genom att tillsätta 2 tsk kardemumma.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply