Gottebollar

Photo Collage Maker_wCopmu

Gottebollar – ni MÅSTE göra dessa! Så sjukt goda att jag var tvungen att lägga dem i frysen, annars hade jag satt i mig alla på en gång.

10 stycken
1,25 dl kokosflingor
0,75 dl pumpakärnor
4 dadlar
2 msk fett eller olja (jag tog mitt vanliga kokosfett)

Mixa pumpakärnorna till smulor. Tillsätt kokosflingorna och mixa lite till.
Ta bort kärnorna ur dadlarna och släng i mixern.
Tillsätt fettet och mixa i en halv minut till.
Rulla bollar. Ställ i kylen i ca 15 minuter.

Kan frysas.

Man kan använda detta som bas och t.ex. smaksätta med 2 msk carobpulver eller kanske röra i 2 msk torkad frukt (utan konserveringsmedel och tillsatser).

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

One comment to this article

  1. Lottis

    on March 9, 2015 at 4:50 pm - Reply

    Hej!
    Nu har jag gjort mina första gottegollar! Dom står i kylen och väntar, men smeten var god, kändes verkligen nyttig och god på samma gång. Fast jag tog fem dadlar istället för fyra för jag var extra gottesugen 🙂

    Men nu har jag en kartong färska dadlar i kylen, har du nått förslag på vad jag gör med dom innan dom blir dåliga? 🙂

    /Lottis

Leave a Reply