Havrekakor med utan choklad

Fredagar är kakdag i denna familj. Efter middagen myser vi i regel framför en film, ett lass småkakor av något histaminvänligt slag och mjölk. Förra fredagen hade kidsen önskat sig havrekakor “som vi gjorde sist”. Jag hade tänkt smälta lite vit choklad (vid histaminintolerans tåls vit choklad i regel bättre än mörk choklad) och ringla över men jag glömde köpa choklad. Så kan det gå. De är jättegoda ändå men det kan vara värt att ha i bakhuvudet, om man vill lyxa till dem ytterligare.

Oat biscuits

30 kakor
4 dl havregryn
1,5 dl potatismjöl (majsstärkelse funkar säkert också)
0,5 dl björksocker (kokossocker blir nog också gott)
1 tsk bikarbonat
1 nypa vaniljpulver
150 g smör av det slag du tål

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienserna i matberedaren.
Rulla små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller silikonunderlägg.
Platta till dem lite och grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Efter ca 5 minuter, ta och platta till dem lite mer med en gaffel.
Låt svalna.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply