Inte bara till jul: kolaklubbor med kokos

Ni minns att jag sa att jag nog inte gör knäck i år? Well, jag ändrade mig. Eller ja, jag såg en bild på knäckklubbor och tänkte att: “Fasen, en godisklubba som Lillebror kan äta ju!” och så tänkte jag att jag även gör dem mjölkfria, kokosknäckklubbor var den spontana tanken.

Nu blev det inte riktigt som jag hade tänkt eftersom jag inte hade kokossocker hemma. Och jag fick bryta av såna där grillspett för att ha klubbpinnar (sandpappra och skölj av den avbrutna biten så att det inte sticker ut några flisor). Och jag kokade inte tillräckligt länge så de blev rätt mjuka. Inte för mjuka för att fungera som klubba, inte alls, men jag hade velat ha dem lite hårdare.

Chewy coconut lollipops

1 dl ljus sirap
1 dl råsocker (här hade jag velat ha kokossocker, Lillebror verkar tåla det bättre)
1 dl kokosmjölk

Forma små strutar av bakplåtspapper.
Stick ner dem i en skål med socker eller liknande. Jag tog polenta, eftersom jag har en massa och Lillebror inte längre tål majs.
Koka upp ingredienserna under omrörning. Testa konsistensen med ett kulprov.
När du är nöjd, fyll strutarna.
Vänta i några minuter, låt stelna lite, innan du sticker i pinnarna.
När de har stelnat kan du slå in dem i celofan. Jag tänker köpa celofan och några små roliga klistermärken så att de blir lite finare.

Lillebror och Storasyster fick provsmaka en varsin. Jag var väldigt tveksam till Storasyster som inte alltid är jätteöppen för mina experiment. Ingen av dem gillar heller knäck eller kokos så värst mycket. Men se kokoskolaklubbor, de gick hem hos båda och båda ser fram emot fler.

My super hero

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply