Kokostoppar med saffran. Och vit choklad.

Storasyster har stukat foten så det blev en oplanerad hemmadag idag. Det ledde till att jag rotade i skåpen och hittade… en påse saffran! Jag hade tidigare funderat på att göra kokostoppar så nu fick det bli kokostoppar med en saffranstwist. Inte första gången för den delen, ni har väl sett mina alternativa kokostoppar eller mina fettsnåla kokostoppar. Kokostoppar är så himla enkla att göra och många olika smaker gifter sig med kokos, många som även platsar i låghistaminköket.

Saffran smakar inte bara gott utan den har även histaminsänkande egenskaper (det är dock oklart hur mycket av dem som är kvar efter att ha bakats i ugnen). Vi struntade i socker (vi är tillräckligt söta ;-)), Lillebror tyckte dock att vi skulle klicka på lite vit choklad (en 1a på SIGHI-språk och tåls ofta bättre än mjölk- eller mörk choklad) så sagt och gjort.

Coconut cookies with saffron and white chocolate

Saffranstoppar (ca 20 stycken)
50 g smör (smält och svalnat)
200 g kokosflingor
2 ägg
1 påse saffran (0,5 g)

tillval: några rutor vit choklad (smält)

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser i en bunke (vispa inte) och låt stå i 10 minuter.
Forma toppar och grädda i ugnen i ca 12 minuter.
Smält lite vit choklad i mikrougnen och klicka på topparna.
Låt stelna.

SÅ goda! Och fruktansvärt mättande…

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply