Mjölkfri mjukglass med körsbär

Att använda frysta bananer som mjukglassbas är perfekt – mixa med lite vätska och vips så har man mjukglass. Mjölkfri mjukglass om man mixar med vatten. Och man behöver ingen glassmaskin, en vanlig matberedare funkar finfint.

Vad gäller smaksättningen (om man vill ha någon, den är god med enbart banan) så har man även som histaminintolerant rätt många möjligheter – idag tog vi körsbär och det hela fick fem glasstrutar av fem möjliga.

Milk free soft ice, frozen banana base, with cherries

Ca 1 l färdig mjukglass
2 bananer åt det gröna hållet, skivade och frysta
100 g körsbär, frysta
1-2 dl vätska (vatten eller mjölk av det slag du tål, grädde)
2 msk honung (ta mer om du vill ha det lite sötare)

Mixa de frysta bananskivorna och de frysta körsbären till smulor.
Om du vill ha en lite sötare glass tillsätt honung.
Tillsätt 1/2 dl vätska åt gången tills du har perfekt mjukglasskonsistens.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply