Att använda frysta bananer som mjukglassbas är perfekt – mixa med lite vätska och vips så har man mjukglass. Mjölkfri mjukglass om man mixar med vatten. Och man behöver ingen glassmaskin, en vanlig matberedare funkar finfint.
Vad gäller smaksättningen (om man vill ha någon, den är god med enbart banan) så har man även som histaminintolerant rätt många möjligheter – idag tog vi körsbär och det hela fick fem glasstrutar av fem möjliga.
Ca 1 l färdig mjukglass
2 bananer åt det gröna hållet, skivade och frysta
100 g körsbär, frysta
1-2 dl vätska (vatten eller mjölk av det slag du tål, grädde)
2 msk honung (ta mer om du vill ha det lite sötare)
Mixa de frysta bananskivorna och de frysta körsbären till smulor.
Om du vill ha en lite sötare glass tillsätt honung.
Tillsätt 1/2 dl vätska åt gången tills du har perfekt mjukglasskonsistens.
***