Morotschips

Jag fick akut gottissug men det enda jag hade var en morot. Jo, lite deprimerande men jag lyckades göra det bästa av denna morot!

Carrot crips with spices

1 stor morot
1 tsk ingefära, malen
1 tsk ceylonkanel (om du bara har cassiakanel, strunta då i kanel)
1 tsk gurkmeja, malen
1 tsk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala moroten och skala sen morotschips genom att skala på en och samma sida.
Blanda oljan och kryddorna i en skål.
Lägg i morotschipsen i skålen och massera in oljeblandningen försiktigt (jaaa, gurkmejan gör så att du blir gul om händerna).
Fördela strimlorna på en plåt med bakplåtspapper (de ska helst inte överlappa varandra allt för mycket) och sätt in i den översta delen i ugnen.
Sen går det fort så gå inte för långt från ugnen. Mina var färdiga efter ca 7 minuter.
Stäng av ugnen, öppna luckan lite och låt dem stå kvar i några minuter.
Ta ut och låt svalna (det är när de har svalnat som de är krispiga).
Ät.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply