En annan klassiker som ju fungerar – om man tar vit choklad.
Ca 30 stycken
100 g vit choklad
1 msk kokosolja
4 dl puffat ris
Smält chokladen och oljan i ett vattenbad.
Rör i riset. Rör ordentligt så att alla riskorn är täckta av chokladen.
Klicka ut på bakplåtspapper eller i former och låt stelna.
Jag hittade t.o.m. vit choklad utan sojalecitin på Ica! På vårt lilla lokala Ica, den borde alltså finnas lite överallt. På förpackningen står “kan innehålla spår av bl.a. soja”, det kan vara bra att vara medveten om. Vi har aldrig haft problem med “kan innehålla spår av” så för vår del känns det säkert men som sagt, ha det i bakhuvudet om du är mycket känslig. Om histaminintolerans och choklad.
***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂***