Sommarlovet som inte blev av och brända mandlar

Ni tror säkert att det är så lugnt här för att vi har tagit sommarlov och ligger och njuter i solen någonstans (inte här då, vi har inte haft en torr vecka med sol på hela sommaren än) men se, så är det inte. On the conträri. Jag pluggar 100% och hade den fantastiskt genomtänkta idén att även ta ett sommarvik på 75%. Lediga barn på det och jag börjar fundera på om jag har råd med semester efter semestern. 😀 Lägg till lite stressmoment som trasiga bilar, ett akut tandläkarbesök på självaste midsommarafton och en rotfyllning, lite allmänt otrevliga händelser som dyker upp ibland och sånt så har ni min sommar hittills. Därför var jag helt enkelt tvungen att dra ner på mitt internettande, både vad gäller bloggen, Facebook-grupperna och mailen.

Burnt sugar almonds

Nu låter detta alldeles förskräckligt men så illa är det inte! Kidsen mår bra, det är ändå huvudsaken, jag kommer att överleva denna sommar med. Om än troligtvis med 5 kg plus eftersom jag stressäter och med några fler rynkor.

Jag klämde in en riktigt mysig, ledig helg i Örebro med kidsen – legofestival och medeltidsmarknad. Och där hade vi för ovanlighetens skull tur med vädret. Det bästa med den lilla utflykten var dock att Lillebror klarade utematen bra. Vi brukar boka med självhushåll men denna gång tog vi vanligt hotell så vi fick äta ute – och det funkade! Han var dock mest lycklig över att han faktiskt kunde köpa godis på medeltidsmarknaden! Vi började ju introducera mandlar för ett tag sen (en 1a på SIGHI så vi äter ibland, inte dagligen eller ens varje vecka) och det har gått jättebra och nu stod de och brände mandlar på medeltidsmarknaden – med bara vatten och socker. Så Lillebror fick köpa en påse och det var så klart bland det bästa han någonsin ätit. 😀

Såna ljusglimtar – det är de som gör en bra sommar och det är de man minns! Jag kommer inte att komma ihåg hur sjukt stressig sommaren 2016 var utan hur kul kidsen tyckte det var att kasta yxa och skjuta pilbåge och hur bra Lillebror mådde!

Jag trooor att den värsta stressperioden är över nu så allt efter som kommer jag att bli mer aktiv igen. Så ni vet. 🙂 Jag hoppas att ni har en betydligt lugnare sommar än jag, utan allvarliga reaktioner, med mycket vila, roliga upplevelser och aktiviteter och trevligt sällskap. Ta hand om er!

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply