Sportlovslunch: majsplättar med äppelmos

Mitt i snöyran bestämde vi oss för en lätt lunch idag – glutenfria plättar.

Small corn pancakes

Till tre plättlagg tog jag:
2 ägg
1 dl majsmjöl (rismjöl fungerar också)
1 dl majsstärkelse (potatismjöl kan vara ett alternativ)
1,5 dl mjölk av det slag du tål
lite smör att steka i

Vispa ihop allt och stek. 🙂

Vi åt med äppelmos och ceylonkanel (vid histaminintolerans tåls ceylonkanel i regel bättre än den vanliga cassiakanelen). Du kan så klart även mosa bär till eller äta med en sylt du tål. Mumsfillibaba! Skulle ha gjort ett gäng extra att ha i frysen (passar ju himla bra både till frukost, mellis och lunch, i matsäcken,…) men det får bli nästa gång.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply