Ugnsbakat päron med honung och ingefära

Denna efterrätt/snack tar 2 minuter att sno ihop. Sen måste den visserligen stå i ugnen i 45 minuter men det är värt väntan.

Grilled pear with honey and ginger

1 päron
2 tsk honung
2 tsk olja/fett (smält; jag tog mitt vanliga kokosfett)
1/2 tsk ingefära, hackad

Sätt ugnen på 180 grader.
Skala päronet och skär av lite av botten så att det står stadigt.
Blanda honung och olja.
Placera päronet i en ugnsfast form och droppa hälften av honungs-olje-blandningen över.
Strö över ingefäran.
Täck med aluminiumfolie.
Baka i ca 45 minuter. Efter halva tiden, ta ut och droppa över resten av “såsen”.

När du lägger upp på en tallrik, häll det som finns kvar av såsen i ugnsformen över innan serveringen.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply