Fina fisken i foliepaket: snabb låg-histamin-middag

Det här vädret alltså… Jag orkar inte ens ge mig ut och handla så dagens middag fick bli ännu en man-tager-vad-man-haver-komposition: torskfilé med lite allt möjligt i foliepaket – t.o.m. några histaminsänkande och mastcellsstabilisernade godbitar. Inte bara gott utan även minimalt med disk!

Low histamine kitchen; simple fish dinner

1 torskfilé
1/2 gul paprika
några gula tomater, delade
1/2 lök, hackad
sötpotatis (skalad och skivad)
fetaost
olivolja
örtsalt
1/2 msk hampafrön
helig basilika
rosmarin

Sätt ugnen på 175 grader.
På en bit aluminiumfolie, fördela lite olivolja och örtsalt.
Lägg på sötpotatisskivorna, grönsakerna, örterna, hampafröna och lite smulad ost.
Skölj av och lägg den frysta fisken på grönsakerna.
Strö på lite örtsalt, fördela lite fetaost och droppa över olivolja.
Stäng foliepaketet och grilla i ca 40 minuter.

Mumsigt gott! Den som tror att låg-histamin-kost är tråkig och ensidig är allt ute och cyklar!

Men i morgon måste jag verkligen ge mig ut i den klibbiga värmen och handla!

 

Edit: Jag vet inte om det är min dator men fisken ser rosa ut på bilden – det var den INTE! Den var definitivt genomkokt!

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply