Fisk med krämig dillsås

Jag tyckte att det var dags för fisk igen – sagt och gjort. Jag tog frysta filéer och gjorde en krämig sås med mjölk, äggulor, mozzarella och en massa dill. Detta serverades med ångkokta potäter och morötter. Lillebror slevade i sig fisken och såsen som en galning. Jag fick ge honom av min fisk när hans var slut. Jag försökte även lura i honom potatis genom att dränka den i såsen men den biffen gick han inte på. “Är det potatis, mamma?” sa han med en väldigt misstänksam min och röst efter en tugga och sen var det det med det. Rackarungen.

Fish with a creamy dill sauce with cheese

Såsen
3 dl mjölk av det slag du tål
2 äggulor
1 dl riven mozzarellaost
1/2 dl hackad dill
lite salt

Sätt ugnen på 170 grader.
Smörj en ugnssäker form och lägg den frysta fisken i den.
Vispa ihop såsen och häll över fisken.
Grädda i ugnen i ca 30 minuter (beroende på hur tjock din fisk är, jag hade rätt tunna filéer).

Som sagt, gick hem hos Lillebror så det stod härliga till. Storasyster var inte lika imponerad men hon var på pre-teen-humör så det räknas inte.

En himla smidig och god vardagsrätt – mer fisk åt folket! Men tänk på att fisk är ett stort no-no i histaminköket så länge den inte är fryst. Helst ska den ha sjöfrysts men det är inte det lättaste att få tag i. Men vad du än gör, köp ingen fisk som ligger och gottar sig på is eller i en kyl. Histidinet i kombination med bakterier orsakar histaminexplosioner utan dess like, ju fetare fisk desto värre.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply