Glutenfria fiskpinnar

Photo Collage Maker_kf90lsDessa föll verkligen i god jord, sonen tog fler flera gånger, dippade i naturell grekisk yoghurt och smaskade så det stod härliga till.

Till tre torskfiléer tog jag:
2 ägg
1 dl rismjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk paprikapulver, söt*
1 tsk gurkmeja
en nypa salt

Knäck och vispa äggen i en skål.
Blanda resten av ingredienserna (allt utom fisken då) i en annan skål.
Skölj av fisken och torka av den med hushållspapper.
Skär i bitar.
Doppa bitarna först i äggen och sedan i mjölblandningen. Ta ordentligt med mjöl och se till att hela bitarna täcks.
Stek i olja på låg till medel värme i ca 3 minuter per sida.

* Mild/söt paprika är vanligtvis inte nödvändigtvis ett problem inom HIT men jag har inte vågat testa eftersom han reagerar på just röd paprika. Nyligen snubblade jag över ett ekologiskt pulver som jag tänkte att det kan man ju ge ett försök. Efter maten blev han lite rosig om kinderna men i pollentider och när han är trött är det svårt att säga vad det berodde på. Om det berodde på paprikapulvret var det iaf ingen “stor” reaktion och jag tror nog att vi kan använda detta i små mängder lite då och då.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply