Blomkålssallad. Den är full av antiinflammatoriska, antihistaminiska (jag vet att det inte är ett ord) och mastcellsstabiliserande godsaker!
1 liten blomkål
2 små vitlöksklyftor (hackade)
2 cm ingefära, hackad
5 dadlar (urkärnade och hackade)
3 msk pumpakärnor (mixade till grova “smulor”)
1 msk gurkmeja
1 tsk kummin
1 msk olja (oliv eller kokos)
1 tsk ättikssprit
3 msk hackad basilika
Kör blomkålen i matberedaren till den ser ut som ris/couscous. Tillsätt gurkmeja och kummin.
Stek vitlöken och ingefäran lite lätt i lite olja.
Tillsätt blomkålen och stek tills den gula färgen från gurkmejan har utvecklat sig (ca 5 minuter).
Blanda oljan och ättiksspriten i en skål.
Blanda pumpafröna och dadlarna i skålen.
Tillsätt blomkålen. Blanda väl.
Blanda i basilikan.
Låt stå kallt i ca 1 timme.
***