Broccolimos – gött mos helt enkelt

På tal om matlådor så har jag snöat in på broccolimos. Jag undviker potatis, pasta och ris (inte så mycket ur ett histaminperspektiv som ett viktperspektiv ;-)) och bredvid stekt vitkål är detta en ny favorit. Sjukt lätt att göra storkok av och frysa in i portioner och det funkar lika bra med blomkål.

Tänk på att osten inte ska vara långlagrad, det går bort i låghistaminköket. Ost som inte lagrats länge, mozzarella eller mild hushållsost t ex, går i regel bra.

Broccoli mash

Ingredienser till en portion

200 g broccoli (jag tog fryst)
1 dl riven ost
salt (gärna mineralsalt)
vätska (jag tar vatten men mjölk, grädde,… funkar)

Koka broccolin al dente (i typ 15 minuter).
Mixa sen alla ingredienser i en matberedare medan du tillsätter vätskan portionsvis (i 0,5 dl-steg brukar funka bra) tills du har en bra moskonsistens.

____________________________________________________________________ Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
____________________________________________________________________

Leave a Reply