Glutenfria grönsaksbollar

Jag berättade ju att jag i år vill introducera olika köttbullar på julbordet. Som ni vet, jag tänker inte på vad som går bort på julbordet ur histaminperspektiv (för då skulle jag gråta mycket och länge över julskinkan) utan här skapas nya mattraditioner. Min mamma önskade sig dock en variant utan kött så det lovade jag att ta fram. Jag har testat lite fram och tillbaka och har kommit fram till dessa godingar! Riktigt goda och så enkla att göra! Funkar både som huvudrätt, tillbehör eller kanske några stycken med en dippsås som förrätt. Fast nu är det först julbordet som gäller!

Gluten free veggie balls

20-25 stycken
(Jag vägde aldrig grönsakerna men det var ungefär samma mängd av alla.)
1 sötpotatis
1 morot
1 palsternacka
1 näve blomkål
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk basilika
1 tsk dragon
smör/olja att steka i

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala de grönsaker som ska skalas och skär i mindre bitar.
Lös upp potatismjölet i vattnet.
Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda väl.
Rulla bollar och stek i smör/olja så att de får lite stekyta.
Stek sedan färdigt i ugnen. (Jag vet faktiskt inte hur länge för jag höll på med en massa annat under tiden men kanske 15 minuter.)

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply