Hemgjort örtsmör eller vitlökssmör. Eller både och.

Mina histaminsänkande och mastcellsstabiliserande örter har fått växa fritt på senaste tiden och nu var jag allt tvungen att skörda. Nu har jag inte bara några portioner örtpesto i frysen utan även eget örtsmör.

Homemade garlic butter and herb butter

Man behöver smör och örter. Lite salt är inte heller fel och jag hade även i en pressad vitlöksklyfta.
Jag har inga mått förutom på smöret – jag tog 125 g.
Hacka örterna – vilka du vill och som du tål – så smått det går. Jag skulle gissa att det ungefär blev 1/2 dl hackade örter.
Pressa i en vitlöksklyfta om du vill ha vitlökssmör och tillsätt en nypa salt.
Ta på plasthandskar och knåda alla ingredienser i en bunke, tills de är jämnt fördelade.
Forma en rulle och vira in den i bakplåtspapper.
Förvara i frysen och skär av en skiva eller två vid behov.

Så enkelt och så gott, till typ allt som steks och grillas. Och det lätt kan anpassas till alla smaker och behov.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply