Örtsalt

Photo Collage Maker_XeZdk4

Om ni visste hur ljuvligt det doftar här! Jag har gjort örtsalt. Jag tog hejvilt från alla krukor (basilika, helig basilika, oregano, rosmarin, timjan, citronmeliss och salvia) torkade örterna i frukttorken och mixade till pulver med en stavmixer. Sen blandade jag det hela med himalayasalt.

Egentligen rekommenderas det inte att torka örter vid HIT pga jäsningseffekten. Jag tror dock att man måste vara väldigt känslig för att det ska bli ett problem. Lite som med egen buljong. Det är inte helt i linje med histaminvänlig mat men med tanke på att man inte använder mängder och inte varje dag är hemgjord buljong ändå färsk och fri från tillsatser. Samma med eget örtsalt.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply