Plättar med palsternacka. Palsternackeplättar.

Jag kom på den strålande idén att göra rårakor eller raggmunkar eller något sånt men hade varken det ena eller det andra hemma, vad jag hade var palsternacka och en liten näve mozzarella.

Parsnip pancakes

En rätt så stor palsternacka
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver, sött
1/2 dl riven mozzarella
fett att steka i (oliv eller kokos)

Skala och grovriv palsternackan.
Mixa alla ingredienserna i en matberedare till en hyfsat slät smet (den blir ju lite klumpig så klart).
Klicka ut i en varm stekpanna och… stek.

Storasyster, som inte alltid är så pigg på mina experiment, åt utan att knöla, det säger mycket. Lillebror var inte lika lättflörtad, trots att jag kallade dem Spindelmannens spindelkakor. Men, men, man kan inte alltid göra alla nöjda. Hade bara jag ätit hade jag haft i lite lök och lite mer krydda men även så här basic var det ett gott tillbehör.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply