Ugnsbakad sötpotatis

Photo Collage Maker_qVsFja

Jag tänkte göra något “litet” till lunch – och glömde bort, hur sjukt mättande sötpotatis är. Orkar nog inget mer idag!

1 sötpotatis (en toppenkälla för histaminsänkande quercetin och flavonoider, antiinflammatorisk)
1 msk fett/olja (kokos eller oliv, jag tog som vanligt kokosfett utan smak)

Gör hål i sötpotatisen med en gaffel. Jag gör alltid runtom hela.
Pensla med olja/smeta in med fett.
Vira in i aluminiumfolie och baka i 45 min – 1 timme vid 200 grader. (Alla ugnar och potäter är olika så tiden kan variera).

Under tiden gör du fyllningen. Idag fräste jag skalad och hackad
lök (en fantastisk källa för quercetin),
grönt äpple (quercetin),
zucchini (naturligt antihistamin, antiinflammatorisk),
gul paprika,
gula tomater,
en liten vitlöksklyfta (antibakteriella, antiinflammatoriska och mastcellsstabiliserande egenskaper) och
1 tsk timjan (antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper)
i lite kokosfett.

Ljuvligt!

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply