Glutenfria och mjölkfria våfflor med banan

Har ni ett våffeljärn? Tål ni banan (lite omogna, åt det gröna hållet fungerar vanligtvis bra)? Då ska ni göra bananvåfflor! Eller två-ingrediens-våfflor. Jag har sett detta dyka upp på Facebook nu under en längre tid och tänkte att det kan vara ett alternativ till de traditionella söndagspannkakorna. Eftersom jag var lite tveksam till att det verkligen fungerar gjorde jag två testvåfflor ikväll. Som ni ser på bilden blev de hur bra som helst! De blev inte frasiga frasvåfflor, det får ni inte tro, utan mjuka liksom. Jag åt med keso och blåbärssylt, mums.

Gluten and milk free banana waffles

1 banan
2 ägg

Mixa till en slät smet (jag tog min smoothiemaskin eftersom matberedaren inte klarar så små mängder så bra men annars fungerar så klart en stavmixare) och stek i våffeljärn.

Jag har en tanke på att frysa in några våffelhjärtan för att sen rosta dem i brödrosten till frukost eller mellis…

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply