Havregrynsgröt med tärnat äpple

Jag är ingen grötmänniska men då och då känner jag för en grötfrukost. I regel när det är kallt och rått ute. Och plånboken är tom. 😀

Lillebror och jag har hemmamys ännu en dag så idag blev det grötfrukost när vi hade lämnat Storasyster på skolan. Det var riktigt gott faktiskt. Och otroligt mättande, jag hade inte tackat nej till att “sova frukost” efter det målet…

Oatmeal with apple, cinnamon and raisins

Till oss två tog jag:
2 dl havregryn
1 grönt äpple, skalat och tärnat
1 dl russin (utan svavel)
ceylonkanel
nypa salt
vatten
mjölk

Häll havregryn och äpple i en gryta.
Täck med god marginal med vatten och tillsätt en nypa salt.
Koka upp och låt sedan småputtra under omrörning.
Tillsätt ceylonkanel och russin några minuter innan gröten är färdig.
När gröten har tjockat till sig, innan du tar den av spisplattan, rör i en skvätt mjölk så den blir lite krämig.

Pudra med lite extra kanel när ni ska äta och ät med lite mjölk av det slag du tål.

Att jag skriver ut ceylonkanel är för att jag vill att ni använder just den och inte cassiakanelen.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply