Höstblåsor och frukostinspiration

Matmässigt har det varit lite lugnt, Lillebror har nämligen fått höstblåsor så här äts mest glass och mosad banan med yoghurt och hampafrön. Det är riktigt synd om honom. Mastcellerna går igång direkt när hans immunsystem är nedsatt så förutom att han har rejält ont i munnen och feber som kommer och går är han dessutom überkänslig på flera plan. I morgon blir det antagligen till att ringa vårdcentralen. Även om man inte kan göra något vill jag ha in såna här saker i hans journal. Dessutom är det första inskolningsdagen på fritids för Storasyster. Och bilen ska lämnas in på verkstaden – jag ska få en ruta i dörren på förarsidan! Jag har kört runt utan i en vecka nu, mindre kul. Och satans dyrt antagligen. Vi kickar iaf igång veckan med lite action.

Men, ja, matmässigt kan jag ju inte lämna er helt tomhänta, därför får ni en bild på olika frukostar från förra veckan – en är min och en är Lillebrors (ni kan ju gissa vilken som hör till vem).

Low histamine breakfast inspiration

Havregrynsgröt (glutenfri havre) med äppelmos och kardemumma, riskaka med smör och salt, en halv banan, gul paprika, mjölk och vitamin C (som en del av hans medicinering).

Kaffe (vanligt, inte skottsäkert), riskakor med stekt ägg med örtsalt och en gigantisk smoothie med banan, hampafrön, några blad helig basilika och mango.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply