Glutenfria och mjölkfria pannkakor

Photo Collage Maker_L32BAg

Pannkakor! Något som vi gärna tar till när matlagningslusten tryter och man inte är såååå hungrig. Till dessa tog jag:

1 dl rismjöl
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl majsmjöl
en nypa bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk (av det slag du tål)
lite kardemumma

Ja, vad ska man säga? Stek i lagom fett.

Detta blev 6 stycken pannisar som intogs med äppelmos.

Jag har fått för mig att det är lättare att hantera glutenfria mjölsorter när man blandar olika sorter. Ingen aning, om det även stämmer när det gäller pannkakor men dessa blev tunna och mjuka och helt perfekta.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply