Istället för smör på mackan

Photo Collage Maker_fZzUDx

Jag såg ett recept på “smör” som jag tänkte att man kan göra HIT-vänligt. Sagt och gjort!

1 dl kokosfett (Biofoods utan smak)
1,5 msk olivolja
1/2 tsk salt

Vispa kokosfettet riktigt rejält och strila i olivoljan. Det är viktigt att dessa har samma temperatur, alltså rumstemperatur. Tillsätt saltet och vispa, vispa lite till. Färdig.

Jag hade ursprungligen tänkt ha i örtsalt men jag har glömt att göra nytt…

Ingrediensmässigt håller detta i en evighet i kylen, histaminmässigt skulle jag nog inte rekommendera längre än en vecka. Men det är så snabbt gjort att man inte behöver göra en stor mängd ändå.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply