Chicken wraps, HIT-vänliga, glutenfria och utan ägg

Det här blev så himla lyckat att jag gav mig själv två klappar på axeln! Wrapsen blir lite som matiga pannkakor, inte som vetetortillas, men enligt kidsen spelar det ingen roll. Alls. Förutom att de är gluten- och äggfria kan man göra dem mjölkfria genom att använda kokosmjölk t.ex.

Chicken wraps, no gluten and no eggs

Till wrapsen (5 st)
2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
5 dl mjölk av det slag du tål
1 tsk salt

olivolja att steka i

Vispa ihop ingredienserna och stek i lite olivolja.

Fyll med vad som smakas – vi tog kycklingbitar (så klart, i en chicken wrap), keso naturell (jag hade pressat i en vitlöksklyfta om jag hade haft), gurka, gula tomater (ja, se här) och gul paprika. Majs hade passat perfekt men den var slut. Detta är en ny favoriträtt enligt Storasyster så jag måste snarast steka fler wraps så vi har ett lager i frysen!

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply