Dagens middag: kycklingklubbor med bl a gurksallad

Idag blev det kycklingklubbor med lite “gott och blandat” – bl a en gurksallad gjord på årets första gurka.

Kycklingklubborna tinades enligt konstens alla histaminregler när det gäller att tina – i kallvatten i kylen så att skinnet blev mjukt. Sedan smälte jag lite av mitt goa örtsmör som jag sedan penslade kycklingklubborna med och så skjuts in i ugnen. Sen gick vi ut och bestämde att den första gurkan var redo att skördas så av den gjorde vi en gurksallad. Till detta blev det några potatisklyftor och majskolvar. Riktigt gott och inte för avancerat. 😀

Gurksalladen gjorde jag på grekisk yoghurt. Jag hade egentligen tänkt att ta vanlig, naturell yoghurt men den var slut. För oss funkar den grekiska lika bra (vi tål överlag en hel del naturella mjölkprodukter). Om du tål iMat eller havregurt eller något sånt kan du så klart byta ut den grekiska yoghurten mot det. Dill och vitlök är 1or (tåls i regel i små mängder). Tål du inget sånt alls går det lika bra med lite olivolja och en skvätt ättikssprit som “sås”!

Chicken drum sticks and cucumber salad

Till gurksalladen tog jag
2 dl grekisk yoghurt
1 tsk ättikssprit 12%
1 tsk kokossocker (det är det enda socker jag har hemma, ta vanligt om du vill)
1 rågad matsked hackad dill
1 liten vitlöksklyfta, pressad
nypa salt
1/2 gurka

Blanda alla ingredienser, förutom gurkan, i en skål.
Hyvla i gurkan och blanda väl.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply