Enkel kyckling i foliepaket

När kidsen inte är här är lusten att hålla på i köket inte så där jättestor. Den är inte alltid jättestor när de är här heller men då är behovet ett annat. 😉 Iaf, äta bör man så klart och ofta är mitt motto när jag är ensam: det ska vara enkelt. Enklare än att lägga lite gott i ett foliepaket och skjutsa in det i en förvärmd ugn blir det knappt. Och så lite disk det blir! En måltid i foliepaket är också väldigt lätt att anpassa – histaminintolerans yttrar sig väldigt individuellt så tål man inte samma saker kan man göra olika paket utan mycket bök och ändå kan alla äta samma typ av måltid.

Detta går ju att variera i all oändlighet, allt efter smak och tålighet. Idag tog jag en kycklingfilé ur frysen som jag snabbtinade lite (läs om vad man behöver tänka på när man ska tina mat i låghistaminköket) och några frysta grönsaker, en klick smör, en pressad vitlöksklyfta och några örter.

Foil packet chicken

Sätt ugnen på 175 grader.
Ta en stor bit aluminiumfolie och smörj med lite olivolja (annat fett funkar också) i mitten.
Lägg den lite tinade, sköljda och torkade kycklingfilén på folien.
Blanda lite smör med några frysta örter och en pressad vitlöksklyfta och kleta på filén. Tål du inte smör kan du så klart krydda direkt på filén, du kan även gnida in lite olja av det slag du tål.
Fördela grönsakerna runt filén och stäng igen paketet.
Efter ca en timme öppnade jag foliepaketet för att få lite mer grillyta men efter 10 minuter kunde jag inte vänta längre. 😀
Hur lång tid det tar beror så klart på innehåll, man kan öppna foliepaketet och kika in om man är osäker. Man kan snabba på processen genom att dela kycklingen i mindre bitar. Det skulle jag ha gjort för jag hann bli vrålhungrig innan det var färdigt…

Fisk i foliepaket är lika enkelt och gott.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply