Krämig kycklinggryta med örtsmör

Idag gjorde jag middag a la Mupparnas “svenska” kock (man tager vad man haver och tjoar “röm pöm pöm pöm”). Resultatet blev överraskande bra – t o m Storasyster som är lite kräsen gav mig båda tummarna upp. Tyvärr hade jag inte huvudet på skaft så jag glömde för ovanlighetens skull att ta en bild men eftersom det föll i så god jord måste jag skriva ner det (och dela med mig) innan jag glömmer. Så detta får bli ett av få recept utan bild…

Till 3 personer tog jag
3 kycklingfiléer
3 cm örtsmör
3 dl iMat (ta grädde utan karragenan om du vill/tål det bättre)
3 msk hackade örter (frysta)
1 msk honung
2 msk majsstärkelse
lite vatten

Jag snabbtinade kycklingfiléerna så att de fortfarande var frysta inuti men jag kunde skära dem i medaljonger.
Sen stekte jag dem under lock i örtsmör (det luktar SÅ gott!).
Jag hällde på matlagningsgrädden och lät det hela puttra i kanske 10 minuter.
Sedan rörde jag ner örter och honungen och lät det puttra i ytterligare någon minut.
För att tjocka till det löste jag upp majsstärkelsen i lite vatten och hällde i det under omrörning.
Efter 5 minuter hade det puttrat färdigt och det var bara att servera.
Vi åt med ris och och gurksallad.

Himla enkelt och smidigt! Och gott också då.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

2 comments to this article

  1. Kit Ljung

    on October 1, 2016 at 10:28 am - Reply

    Din blogg är ju en guldgruva! Tack!

    Kycklinggrytan med örtsmör ska jag göra idag, men vill använda nåt annat än majsstärkelse för att tjocka till. Vill du tipsa?

    • CK

      on October 1, 2016 at 11:13 am - Reply

      Kul att du gillar den! Potatismjöl funkar också. 🙂

Leave a Reply