Projektet “mer bollar på julbordet”: Kycklingbollar

Det blev bollar av dem till slut! Jag hade ju lite problem med konsistensen (som resulterade i kycklingmedaljonger) men det löste sig som ni ser. Jag gjorde några små förändringar på receptet och de blev lika goda och saftiga som medaljongerna men mer formbara.

Chicken balls with thyme and rosemary

2 kycklingfiléer
1 1/2 äpple, grönt
1 lök
1 tsk timjan
2 tsk rosmarin
2 tsk salt
2 ägg
3 msk pofiber
3 msk havregrynsmjöl
1 msk fiberhusk
smör/olja att steka i

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och tärna äpplet och löken.
Fräs dem tillsammans i smör tills äpplena är mjuka.
Mixa med en stavmixer till en sörja och låt svalna.
Tina kycklingfilén i kallvatten så att den går att skära i bitar (det tar ingen lång stund).
Blanda alla ingredienser (även äppelmoset) ordentligt i en matberedare.
Med blöta händer, rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Stek i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Ta ut ur ugnen och stek sedan färdigt i en stekpanna med rejält med smör/olja.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply