Äppel- & päronkräm med specialpotential

Här ska ni få er ett recept på en riktigt krämig fruktkräm. Historian bakom detta hopkok var att jag hade lovat Lillebror äppel- och pärongröt. När jag kikade närmare på receptet jag hade haft i bakhuvudet såg jag att det inte var gröt utan mer fruktmos. Men har man lovat en 3,5-åring något med äpple och päron så gör man bäst i att hålla det. Nu boostade jag denna komposition med hampafrön och en äggula (äggula är en fantastisk källa för nyttigheter, se här).

Apple and pear cream with hemp seeds

1 äpple, grönt så klart (för quercetin bl.a.)
1 päron
1 äggula
1 msk hampafrön

Skala och tärna äpplet och päronet.
Ångkoka till lagom mjuk konsistens (ca 10 minuter).
Blanda fruktbitarna, äggulan och hampafröna i en matberedare till en slät och krämig kräm.

Tänk på att dra igång matberedaren direkt när du knäckt i äggulan så att den inte börjar stelna bland de varma fruktbitarna.

Detta fick helt klart godkänt. Till mig själv hade jag kanske strött lite hackade pumpakärnor över det hela men nu handlade det om att hålla Lillebror på gott humör och det lyckades som sagt.

***Om du är ny här så läs gärna igenom Bra att veta och Frågor & svar. Under Bakom kulisserna och Om CK hittar du mer samlad histamin- och mastocytosrelaterad information, så kika gärna där också. Många frågor kommer att besvaras. 🙂
***

Leave a Reply